Acțiuni de prevenire a furturilor, desfășurate la Centrul de zi ”Speranța” și în Piața de Vechituri

Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului a fost tema celei de-a treia zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, campanie națională aflată la cea de a XIII-a ediție. Miercuri, 4 octombrie a.c., acțiunile preventive ale polițiștilor sătmăreni au continuat, grupul țintă al informărilor fiind cel al persoanelor vârstnice, a căror vulnerabilitate la infracțiunile de furturi din locuințe și înșelăciuni este mai ridicată.

La primele ore ale dimineții, polițiștii din cadrul structurilor de prevenire și proximitate au fost prezenți în Piața de Vechituri din Satu Mare unde, peste 200 de cetățeni au primit broșuri din campania recent lansată ,,Hoții sunt creativi, fii preventiv!” și au avut ocazia, totodată, să interacționeze cu polițiștii și să-și clarifice anumite întrebări legate de siguranța locuinței și de cea personală.

În aceeași zi a fost organizată și susținută de către polițiști o întâlnire cu persoanele vârstnice care frecventează Centrul de zi Speranța al Organizației Caritas Satu Mare.

Polițiștii le-au prezentat participanților noile metode utilizate de infractori în comiterea furturilor din locuințe, precum și modalitățile concrete prin care pot contribui pensionarii la creșterea siguranței în comunitate, prin aplicarea principiilor supravegherii reciproce a vecinătății.

Pe lângă materialele informative puse la dispoziția celor prezenți, beneficiarii centrului de zi Speranța au primit și un cadou simbolic din partea polițiștilor cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an la 1 octombrie, în semn de apreciere și respect față de seniorii comunității noastre.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 5 octombrie 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.