”Grădina iubitorului de natură”, program ecologic la Muzeul Județean Satu Mare

Natura pierde din ce în ce mai mult teren prin extinderea localităților. În interiorul orașelor spațiile verzi, parcurile și grădinile pot fi refugii importante pentru biodiversitate. Scopul nostru este de a arăta cum se pot crea condiții prielnice diferitelor viețuitore din mediul urban. Vă invităm la o plimbare prin parcul din grădina interioară a Muzeului Județean Satu Mare, unde s-au amplasat diferite instrumente de ocrotire a naturii.

Vom povesti despre hrănirea păsărilor în timpul iernii, despre scorburi artificiale pentru păsări și lilieci, despre adăpostul oferit viețuitoarelor minuscule din lumea interesantă și colorată a insectelor, dar și despre metode prin care putem reduce semnificativ cantitatea deșeurilor produse, fiind totodată martorii unui procedeu al reciclării.

”Grădina iubitorului de natură” este concepută ca un drum educațional cu tematica ocrotirii naturii din mediul urban. Lângă instrumentele de ocrotire a naturii sunt amplasate panouri informative, fiecare stație fiind dedicată unei teme de ocrotire a biodiversității: compostarea, scorburile artificiale pentru păsările și liliecii din mediul urban, hrănirea păsărilor în orașe și hotelul pentru insecte. Vizita este ghidată, iar grupurile sunt așteptate pe baza unei programări prealabile. (tel.0261737526-Muzeul Judeţean Satu Mare)

Prin acest proiect dorim să încurajăm proprietarii de grădini, elevii și profesorii, locuitorii orașului să își împartă spațiul cu speciile urbanizate și chiar să ajute la menținerea biodiversității prin acțiuni simple precum amplasarea unui cuib artificial, a unei adăpători sau hrănirea păsărilor în timpul iernii.

Deschiderea oficială a ”Grădinii iubitorului de natură” va avea loc în data de 12 octombrie 2017 de la ora 11 în limba română și de la 12 în limba maghiară, la sediul Muzeului Județean, b-dul Vasile Lucaciu, nr. 21. Participă elevi ai colegiilor „Doamna Stanca” şi „Kölcsey Ferencz”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 10, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.