Pompierii din cadrul ISU „Someş” Satu Mare au obţinut locul II la concursul profesional de la Nyiregyhaza

În data de 19 aprilie, la invitaţia pompierilor din judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a participat la concursul profesional „Scări”, ajuns la ediţia a XI-a, la Nyiregyhaza-Ungaria. Pompierii sătmăreni s-au clasat pe un onorant loc II.

pompieri castigatori

Plt. maj. Cardos Gheorghe -pregatit de startLa acest concurs au participat echipaje din întregul judeţ al ţării vecine, precum şi din Debrecen. Concursul constă în urcarea pe scări interioare până la etajul 9 al unui liceu din Nyiregyhaza, echipaţi cu echipamentul de intervenţie constând în costumul de protecţie la incendiu, bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în funcţiune, cască, brâu şi mănuşi, îmbrăcate peste ţinuta de serviciu. Probele de concurs fiind “concursul pe echipe” fără limită de vârstă, precum şi „concursul individual” – categoriile până la 30 de ani, şi peste 30 de ani.

În urma desfăşurării concursului pe echipe, echipajul pompierilor sătmăreni format din plt. maj. Cardoş Gheorghe şi plt. Bărbuş Gheorghe, avându-l ca antrenor pe plt. maj. Borbely Ştefan a reuşit o performanţă remarcabilă urcând până la etajul 9 cu timpul de 43 de secunde şi 54 sutimi clasându-se pe locul al doilea. Pe primul loc s-a clasat echipajul pompierilor maghiari din Nyiregyhaza cu un timp foarte apropiat de doar 43 secunde şi 53 sutimi, iar pe locul al treilea clasându-se echipajul din Debrecen cu timpul de 45 de secunde. De menţionat aici este faptul că acest echipaj din Debrecen a obţinut anul trecut locul II la faza finală a acestui concurs la Budapesta, iar pompieri sătmăreni au reuşit să-i surclaseze la o diferenţă considerabilă şi totodată fiind la mustaţă de locul I.

pompierii satmareni castigatoriLa categoria individual, peste 30 de ani, plt. maj. Cardoş Gheorghe (38 de ani), care a participat şi la echipe, s-a clasat pe locul I, cu un timp extraordinar de 40 secunde şi 45 de sutimi, asta în condiţiile în care a fost a doua urcare după concursul pe echipe, într-un interval de timp de nici o jumătate de oră. Din delegaţia pompierilor sătmăreni a mai făcut parte doamna plt. maj. Jeney Andrea din cadrul Centrului Operaţional şi domnul Locotenent Pintea Sebastian-şeful delegaţiei.

Comandamentul inspectoratului mulţumeşte în mod deosebit concurenţilor pentru rezultatele deosebite obţinute şi felicită întreaga delegaţie de pompieri sătmăreni pentru modul în care au reprezentat instituţia, judeţul şi ţara, recompensându-i cu citare prin ordin de zi pe unitate.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 20, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.