S-a modificat Legea 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior

Legea 335/2013 reglementează pentru absolvenții de învățământ superior, perioada de 6 luni de debut în profesie, în conformitate cu art.31 alin. (5) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Scopul efectuării stagiului este de asigurare a tranziției absolvenților de învătământ superior de la sistemul de educație la piața muncii, de a consolida competențele și abilitățile profesionale pentru adaptarea la cerințele practice și exigențele locului de muncă și pentru o rapidă integrare în muncă.

Stagiarul, pe perioada stagiului, se obligă să presteze muncă pentru și sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridica, în schimbul salariului, în baza unui contract individual de muncă și a contractului de stagiu.

Angajatorul care încheie un contract de stagiu, în condițiile prezentei legi, beneficiază, la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o sumă în cuantum de 1.350lei/lună acordată din bugetul asigurărilor de șomaj, în limita fondurilor alocate cu această destinație.

Contractele de stagiu încheiate potrivit prevederilor Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior, cu modificările ulterioare, aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei legi, își produc efectele până la expirarea duratei pentru care au fost încheiate, potrivit legislației în vigoare la data încheierii lor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 11 octombrie 2017. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.