Cea mai longevivă sătmăreancă, Matolcsi Ida are o singură dorință: să mai poată munci

Primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi a avut parte astăzi de o întâlnire mai specială. Edilul municipiului i-a făcut o vizită celei mai longevive doamne din municipiul Satu Mare. Primarul a ajuns în casa doamnei Ida Matolcsi care a împlinit luni, 16 octombrie, venerabila vârstă de 102 ani.

Cu această ocazie, primarul municipiului i-a înmânat acesteia o diplomă de longevitate, un buchet de flori și un premiu în bani.

“Am avut bucuria să întâlnesc astăzi o adevărată eroină. Doamna Matolcsi Ida care a împlinit 102 ani ne-a primit în casa ei cu mult drag și cu o seninătate specifică tuturor bunicilor și străbunicilor noștri. I-am mulțumit pentru lecția de viață pe care ne-o oferă tuturor și am avut ocazia să aflu chiar de la dumneaei care este secretul logevității. Am primit și un sfat care cred că trebuie transmis mai departe: Să prețuim viaţa, să trăim cumpătat şi să reuşim prin propriile puteri! La mulți ani, stimată doamnă! Să ne revedem sănătoși și anul viitor!”, i-a transmis primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi.

Dornică să împărtășească din experiența dumneaei, Ida Matolcsi a mărturisit că aerul curat, mâncarea sănătoasă, bazată în principal pe legume și fructe, munca la câmp, având o viață simplă și modestă, au fost ingredientele care au făcut-o să atingă venerabila vârstă de 102 ani.

În prezent, doamna Ida Matolcsi se bucură de dragostea celor două fiice, a celor doi nepoți și a celor cinci strănepoți care se îngijesc să îi îndeplinească toate dorințele și să aibă parte de o bătrânețe liniștită.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 17 octombrie 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.