”Salonul revistelor de cultură nord-transilvane”, prima ediție, la Satu Mare

În perioada 20-21 octombrie 2017, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie Satu Mare, organizează ,,Salonul revistelor de cultură nord-transilvane”, ediția I. Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 20 octombrie 2017 începând cu ora 12:00, la Secția de Artă a Muzeului Județean Satu Mare, și va reuni reviste din Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare, iar în data de 21 octombrie, se va merge în vizită la meșterul olar Istváfi Géza din localitatea Vama, și la Muzeul în aer liber al Țării Oașului.

În cadrul Salonului va avea loc simpozionul ,,Revistele de cultură și provocările globalizării”, temă care va fi dezbătută de directorii, redactorii șefi și redactorii revistelor participante la simpozion.

Scopul evenimentului este ca revistele de cultură de limbă română și maghiară să se cunoască reciproc ca să existe o comunicare mai bună între revistele de cultură din regiune, dar și de a construi împreună proiecte prin care să se susțină în promovarea culturii din zonă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 18, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.