Focar de boală infecto-contagioasă depistată la albine, în zona Pădurii Noroieni

Primăria Municipiului Satu Mare aduce la cunoștința cetățenilor faptul că pe raza municipiului Satu Mare, în zona Pădurii Noroieni, s-a înregistrat un focar de Loca Americană, boală infecto-contagioasă la albine.

Focarul de boală a fost luat în evidență de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și de către Serviciul Agricol din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare, fiind atent monitorizat. În acest sens, s-a dispus izolarea stupinei și uciderea famiilor de albine infestate, în vederea prevenirii răspândirii focarului de boală.

Recomandăm apicultorilor să aplice planul de măsuri în vederea prevenirii îmbolnăvirii și altor familii de albine. Printre cele mai importante măsuri se numără dezinfectarea stupilor, dezinfectarea inventarului apicol lemnos cu formol, a echipamentului de protecție prin fierbere și a vetrei stupinei prin împrăștiere de var nestins sau var cloros.

De asemenea, se interzice punerea în locuri accesibile albinelor a oricărui material nedezinfectat în prealabil, precum și accesul persoanelor străine în stupină.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 23, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.