Dom’le, p-aici nu se ascultă rock…

Bine v-am găsit la cea mai nouă rubrică de pe Actualitatea Sătmăreană, "Pamflet"! Ne-am propus să vă binedispunem cu mici bârfe din orașul nostru, culese din surse sigure, indiferent de domeniu. Nu ne dorim decât să înțepăm ușor-ușor persoanele vizate, după cum o merită. Deci, zice-se că…
 
photo 017
 
Teoretic, fotografii precum cea de mai sus ar fi riscat să ajungă în arhivele iubitorilor de rock. Ceva șoapte păgâne susură mai nou printre copacii de pe malul Someșului. Câteva voci binevoitoare ne-au adus la cunoștință că ediția de anul acesta a atracției muzicale numărul unu pe plan local și chiar regional în materie de riff-uri dure de chitară, headbang, pogo, plete-n vânt, brățări colorate, relaxare în fân, lanțuri, bere cât cuprinde și muuuuult negru, adică Samfest Rock, era cât pe-aci să fie anulată de niște temeri cum că acest festival ar fi de fapt cea mai tare zbenguială păgână din câte s-au văzut și că promovează satanismul. Bine că această intenție diavolească a rămas doar la stadiul de zvon. Ca norocul, unii care au înțeles importanța festivalului Samfest Rock pentru cultura sătmăreană și pentru valoarea sa în sine, au pus piciorul în prag la timp. Altfel, am fi ajuns noi, sătmărenii iubitori de muzică adevărată și cu mesaj, să fim în pericol chiar să pierdem un festival a cărui tradiție a fost începută acum mai bine de 15 ani, a promovării rockului în orașul nostru, și sub alte denumiri, precum Samus Rock Alive sau Samrock. Niciunul dintre foștii grei ai administrației publice locale nu s-ar fi gândit să propună așa ceva. Din contră, toți s-au străduit să facă de-a lungul anilor din Samfest Rock un eveniment muzical de cea mai înaltă ținută, un brand cultural al orașului nostru, care adună în fiecare an mii de rockeri veniți din toate colțurile țării, dar și mulți străini. Instituții marcante ale orașului pun umărul și fac eforturi de luni de zile pentru reușita fiecărei ediții și pentru ca evenimentul să-și păstreze renumele. Nu mai vorbim de numele grele ale muzicii rock care ne-au onorat cu prezența în decursul edițiilor. Toată această bucurie a sătmărenilor care au cap (din care să dea) și care nu ascultă orice borâturi numite pompos „muzică”, era să fie tăiată brusc. Nu știm de ce. Oare ce-i așa de revoltător să vezi un public de toate vârstele, de la 14 la 70 de ani, care și-a plătit biletul de intrare pentru a se bucura de un anumit gen muzical? Chiar așa, Măria Ta! Oare roacherii care îi deranjează pe unii într-atâta de tare că odată pe an se adună pentru Samfest Rock, fură ca să se bucure de spectacol? Sau intră fără bilet? Sau? 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 21, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Dom’le, p-aici nu se ascultă rock…

  1. In 92 a debutat cel mai mare festival rock di Romania, SAM ROCK. Ce se intimpla acum e o batjocura . Atunci veneau din tara spectatori, si cintau cele mai bune formatii din Romania, Ungaria, Olanda, Germania ,Rusia, Moldova chiar si din Canada.Acel festival a fost recunoscut ca cel mai bun de TVR, EV.Zilei, Rocker, Adevarul etc.Anul trecut am avut o deziluzie cind la Aeroclub SM am fost in prima zi si erau vreo 20-30 copi, care erau plictisiti de ce era la scena. Decit asa , mai bine nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.