”Coborâtu’ oilor de la munte în Țara Oașului” – expoziție de ovine la Negrești-Oaș

Sâmbătă, 28 octombrie 2017, începând cu ora 11:00, pe strada Rozelor (Dâmbu’ lui Hașca), la Negrești-Oaș, la locul numit Abrănești, va avea loc prima ediție a evenimentului Coborâtu’ oilor de la munte în Țara Oașului – expoziție de ovine.

Acest eveniment a fost inițiat de crescătorul de ovine Berinde Ștefan, cunoscut în zonă sub numele de Ștefanu Bodii, și este organizat de acesta în colaborare cu Primăria și Consiliul local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură și Asociația crescătorilor de ovine și caprine Ovim-Nord din județul Satu Mare.

Toamna, în preajma Sâmedrului, când vremea se răcește, păcurarii coboară oile de la munte înspre sat, pregătindu-se de iernat. Astfel, acest moment al coborârii oilor reprezintă un prilej de bucurie, de reîntâlnire cu familia și comunitatea.

Cu acest prilej, vă invităm să luați parte, cu mic cu mare, la prima ediție a acestui eveniment, care se va desfășura după următorul program:

La Abrănești, începând cu ora 11:00: înscrierea participanţilor; deschiderea oficială; expoziţie gastronomică cu produse locale şi tradiţionale; expoziţie meşteşugărească; momente folclorice cu Maria Tripon, ceterașii, Ansamblurile folclorice Oașul și Sânzienele, Formația D’WIS;jurizare; premiere; masă tradiţională.

Alte detalii puteți obține la organizatorii: Ștefan Berinde, tel. +40745686126; Casa Orășenească de Cultură, tel. +40261855020, e-mail: culturanegrestioas2017@gmail.com

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 24, 2017. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.