Festivalul-concurs de folclor „Danțu’ mânânțăilor” a ajuns la cea de-a VII-a ediție

Pornind de la profilul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Cuturii Tradiționale Satu Mare, urmărind obiectivele propuse pentru păstrarea și valorificarea tradiției și creației populare din județul nostru, instituția a reușit în urmă cu șapte ani să inițieze un festival concurs de folclor care se adresează copiilor și tinerilor atrași de cântecul și jocul popular precum și de interpretarea muzicii instrumentale.
Anul acesta Festivalul concurs de folclor „Danțu’ Mânânțăilor” este la cea de a VII – a ediție. Scopul festivalului este acela de a stimula în rândul copiilor interesul pentru receptarea, păstrarea şi punerea în valoare a creaţiilor populare, a frumuseţii portului popular, apropierea de tradiţiile populare precum şi descoperirea, cultivarea şi promovarea tinerilor interpreţi vocali şi instrumentişti precum şi a formaţiilor de dansuri populare şi a ansamblurilor folclorice de copii.
Prin desfașurarea acestui festival, CentrulJudețean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale a reușit să pună în valoare potențialul cultural al formatiilor de copii si tineri din județ, precum și să descopere tinere talente interpreti vocali și instrumentiști, contribuind astfel la păstrarea identității culturale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 2, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.