Implementarea colectării selective a deșeurilor se face greoi în județul Satu Mare 

În data de 30 octombrie, în sala mică a Palatului administrativ a avut loc ședința Colegiului Prefectural, în cadrul căreia un punct la ordinea de zi a fost Activitatea desfășurată în primele luni ale anului 2017 de către Garda de Mediu Comisariatul Județean Satu Mare. Ședința a fost condusă de prefectul județului Satu Mare, Darius Filip. La ședință au participat directorii din cadrul Instituției Prefectului, Cecilia Marinescu și Ramona Antonescu, împreună cu membrii Colegiului Prefectural al Județului Satu Mare.

Din informarea prezentată de către comisarul șef al Gărzii de Mediu, Vasile Fânățan și din discuțiile purtate, a reieșit că aplicarea programului privind colectarea selectivă a deșeurilor în județul Satu Mare se face greoi din diverse motive. La nivelul județului Satu Mare există amenajate depozite de deșeuri în mai multe localități: Negrești-Oaș, Carei, Doba, Tășnad și Turț. Aici ar trebui să ajungă deșeurile colectate de la populație selectiv deoarece din punct de vedere organizatoric există containere inscripționate în acest scop.

În mai multe situații, agenții economici cu contracte de deservire a transportului acestor deșeuri menajere nu le colectează selectiv, acestea ajung amestecate în mijloacele de transport.

Nu există posibilitatea reală ca Garda de Mediu să-și îndeplinească atribuțiile, deoarece la această instituție se lucrează cu un efectiv de 11 persoane, iar în județul Satu Mare sunt 2.200 de obiective de verificat. În anul acesta au fost efectuate peste 350 de controale, din care 184 în domeniul poluării și 90 privind biodiversitatea. Au fost date 128 de sancțiuni, 78 de avertismente și 52 de amenzi în valoare de 478.500 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 30, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Implementarea colectării selective a deșeurilor se face greoi în județul Satu Mare 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.