Scriitorul Dan Marius Cosma își lansează la Biblioteca Județeană Satu Mare romanul „La Nord de Sud”

Biblioteca Județeană Satu Mare invită publicul cititor la un nou eveniment editorial, avându-l în centrul atenției pe scriitorul, publicistul și artistul plastic Dan Marius Cosma, cu cel mai recent roman al său, „La Nord de Sud”. Evenimentul, organizat în colaborare cu Editura „Citadela” și Biblioteca Comunală Crucișor, va avea loc marți, 7 noiembrie 2017, cu începere de la ora 14.00, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a instituției gazdă.

Apărut sub auspiciile Editurii „Citadela”, romanul tânărului scriitor Dan Marius Cosma „vorbește, în linii mari, despre urcușurile și coborâșurile vieții de cuplu, despre plăcerea lecturii și importanța cărților în formarea individului, despre pasivitatea și neimplicarea intelectualului român în problemele cu care se confruntă societatea noastră, despre tenebrele sufletului uman și relele pe care ființa umană este în stare să le comită.”, după cum însuși autorul mărturisește.

Noua apariție editorială va fi prezentată publicului participant de către drd. Marta Cordea, lectorul cărții și reputat bibliolog, și de către dr. Aurel Pop, editorul cărții și directorul Editurii „Citadela”.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanții administrației publice locale și județene, conducerea Primăriei și a Consiliului local din comuna Crucișor, oameni de cultură, scriitori și jurnaliști, managerii şi directorii instituțiilor de cultură, dascăli și elevi, colaboratorii, prietenii și colegii de breaslă ai autorului, precum și publicul sătmărean pasionat de literatură.

Date biografice despre autor: Dan Marius Cosma s-a născut la data de 8 septembrie 1977 în municipiul Satu Mare. Este absolvent al Liceului de Artă din Baia Mare (1996) și al Facultății de Arte Vizuale și Design din Oradea, specializarea pictură (2001). Este autorul a 11 cărți – romane, monografii și un volum de memorialistică. A publicat texte literare și articole în Dilema Veche, Plumb, Citadela, Mărturii culturale, Cronograf, Confluențe, Eroii neamului.

Este, de asemenea, cunoscut publicului sătmărean și în calitate de artist plastic, vernisând până în prezent trei expoziții: Crucișorul în imagini idilice (2013), Reflecții mărunte (2016) și Flori, gânduri, amintiri (2017).
Din anul 2008 este bibliotecar la Biblioteca Comunală Crucișor, iar din anul 2016 ocupă poziția de cenzor în Biroul executiv al Asiciației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Filiala Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 3, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.