Amenzi de peste 200.000 lei, aplicate de polițiștii rutieri pe parcursul săptămânii trecute

Cu scopul de a preveni accidentele de circulație grave polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, au desfășurat acțiuni preventive pe parcursul întregii săptămâni trecute, acționând cu preponderență în acest sfârșit de săptămână, pe toate arterele rutiere din județ pe linie rutieră. Aceștia au acționat pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, pe care le reamintim ca fiind viteza, nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni și neacordarea priorității de trecere atât pietonilor cât și vehiculelor.

Astfel, în cursul săptămânii s-au aplicat peste 950 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regulilor de circulație de către toate categoriile de participanți la trafic, în valoare de circa 201 000 de lei.

Totodată s-au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce aproximativ 100 de permise de conducere, majoritatea pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, neacordarea priorității de trecere pietonilor, alcool și altele.

Tot în cadrul acțiunii s-a mai dispus și măsura complementară de reținere a certificatelor de înmatriculare în 14 cazuri, fie pentru că aveau starea tehnică a autovehiculelor expirate sau pentru defecțiuni grave depistate la autovehicule.

Din totalul contravențiilor, 627 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în acest week-end, în care s-au mai reținut și 47 de permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost depistate de polițiștii rutieri și 5 infracțiuni la regimul circulației autovehiculelor pe drumurile publice, cum ar fi alcoolemii, conducere fără permis sau cu permisul de conducere suspendat/anulat.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 20, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.