O săptămână plină de activități pentru elevii de la Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia”

Activităţile au debutat în data de 20.11.2017, cu ocazia „Zilei porților deschise” organizată de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, extensia Satu Mare, un număr de 10 liceeni sătmăreni au primit subvenții din partea universității. Printre aceștia s-au aflat 6 elevi de la Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia”, din clasa a XI-a: Domuța Andrei, Gati Ionuț, Chermes Luca, Miu Petre, Pop Raul și Szeremi Laurențiu.

Subvenția a constat într-un pachet de trafic de date mobile gratuit timp de un an și o tabletă, acestea fiind oferite în cadru festiv elevilor câștigători. Criteriile care au stat la baza selecției liceenilor au fost rezultatele la învățătură, domiciliul și criteriul social.

De asemenea, în cadrul caravanei „Implicat în comunitate”, 43 elevi ai Școlii Gimnaziale „Octavian Goga” au făcut cunoștință cu oferta educațională a Colegiului Tehnic „Unio – Traian Vuia”. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Satu Mare în colaborare cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare.

În data de 22.11.2017 elevii colegiului au avut activităţi atât în şcoală, cât şi în afara ei. Astfel, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au participat la o întâlnire cu reprezentanţii Poliţiei Municipiului Satu Mare, agenţii Ienciu Paul şi Bot Bogdan, care au vorbit elevilor despre importanţa respectării regulilor de circulaţie şi despre sancţiunile aplicabile participanţilor în trafic.

În acelaşi timp, elevii claselor a IX-a au fost în vizită la SC UNIO SA, unde le-a fost prezentată platforma şi au petrecut mai mult timp în faţa maşinilor cu comandă numerică.

Pe parcursul aceleiaşi săptămâni, a fost finalizat şi acordul de parteneriat educaţional „O meserie aleasă pentru un viitor mai bun”, semnat între Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia” şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare. Scopul parteneriatului este orientarea profesională a elevilor cu CES în funcţie de aptitudinile şi dorinţele fiecăruia.

Activităţile desfăşurate în decursul săptămânii denotă preocuparea colectivului Colegiului Tehnic ”Unio-Traian Vuia” pentru dezvoltarea relaţiilor comunitare şi pentru formarea abilităţilor de interrelaţionare a elevilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 24, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.