Finalul campaniei de punere în legalitate a persoanelor fără acte de identitate

Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Evidență a Persoanelor anunță încheierea campaniei de punere în legalitate a persoanelor care domiciliează în localitățile arondate Serviciului de Evidență a Persoanelor Satu Mare. În ultimele două luni au fost organizate acțiuni de punere în legalitate în zonele unde existau informații că domiciliază persoane fără forme legale. Astfel, angajații Serviciului de Evidență a Persoanelor s-au deplasat în această perioadă în Sătmărel, Lazuri, Vetiș, Agriș.

În total, în urma acestor acțiuni, au fost puse în legalitate 57 de persoane, de toate categoriile de vârstă, care fie aveau actele de identitate expirate sau nu aveau deloc acte. Astfel, în Lazuri au fost întocmite 20 de cărți de identitate, în Vetiș 11, iar în Agriș 26 de persoane au primit acte noi de identitate. În Sătmărel, nici o persoană nu s-a prezentat în vederea realizării unui act de identitate.

Pe această cale, informăm cetățenii din aceste localități și nu numai, că astfel de acțiuni vor mai fi organizate doar în primăvara anului viitor. Cu toate acestea, cetățenii se pot prezenta până atunci la Serviciului de Evidență a Persoanelor Satu Mare pentru a solicita întocmirea sau schimbarea actelor de identitate.

Realizarea actelor de identitate, obligatorie

La Serviciul de Evidență a Persoanelor pot solicita eliberarea unui act de identitate doar cetatenii cu domiciliul pe raza municipiului Satu Mare și din cele 9 comune arondate: Agriș, Bârsău, Botiz, Doba, Dorolț, Lazuri, Micula, Odoreu și Vetiș.

În conformitate cu prevederile legale, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai putin de 15 zile, la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, care se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 lei şi 80 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 27, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.