A.J.O.F.M. Satu Mare acordă prime de relocare din bugetul asigurărilor pentru șomaj

Ordonanța Guvernului nr.6/2017 a modificat și completat Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă introducând prima de relocare neimpozabilă. Aceasta reprezintă 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliul sau noua rețedință, dar nu mai mult de 900 de lei.

De această sumă vor beneficia persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situate la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respective sau în localitățile învecinate acesteia.

Beneficiază de primă de relocare persoanele care se încadrează în muncă cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea în situația în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora nu depășește suma de 5.000 lei/lună.

Prima de relocale stabilită în cuantumul prevăzut se acordă lunar pe o perioadă de cel mult 36 de luni, în situația în care sunt respectate condițiile de acordare.

Formularele pentru acordarea primelor de relocare se pot accesa de pe situl agenției www.satumare.anofm.ro.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 28, 2017. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.