Autoritățile județene, pregătite să ofere condiții de siguranță în trafic, în sezonul rece 2017-2018

Marți, 28 noiembrie, în sala mică de ședințe de la Palatul Administrativ s-a desfășurat ședința Autorității Teritorială de Ordine Publică. Pe ordinea de zi au fost informări privind măsurile concrete ce vor fi aplicate în județul Satu Mare în sezonul rece 2017 – 2018,  prezentate de subprefectul Altfatter Tamas Ferenc. Ședința a fost condusă de președintele ATOP, Andrei Veron. 

În vederea asigurării și menținerii stării de viabilitate a rețelei de drumuri naționale și județene la nivelul județului Satu Mare, pentru desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță pentru sezonul de iarnă 2017-2018, situația contractelor de deszăpezire cu operatorii de profil care prestează serviciile de deszăpezire pe drumurile publice se prezintă astfel: activitatea de deszăpezire se derulează prin șase districte:  Satu Mare, Carei, Tășnad, Supur, Livada și Negrești-Oaș.

Județul Satu Mare are încheiate cu operatorul economic TEHNIC-ASIST SRL din Botoșani, Acordurile cadru de servicii de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene cu valabilitate până la data de 31 martie 2019, Acorduri – Cadru în baza cărora sunt încheiate contracte subsecvente cu valabilitate până la 15.12.2017.

În zona Carei – Tășnad deszăpezirea este asigurată cu 21 de utilaje, în zona Supur cu 16 utilaje, zona Satu Mare cu 21 de utilaje iar în zona Oaș cu 16 utilaje. În cele patru loturi se regăsesc stocuri de materiale antiderapante, 2.000 t amestec, 70% nisip + 30% sare, stoc minim de intervenție, completându-se ulterior în funcție de evoluția meteorologică și 15 t carburant.

În legătură cu modul de gestionare a serviciilor de deszăpezire: 55 de unități administrative-teritoriale asigură deszăpezirea în regim propriu, 9 unități administrativ – teritoriale au încheiate contracte de deszăpezire cu prestatorii de servicii de desăpezire, 1 unitate administrativ-teritorială este în curs de procedură de achiziție cu un prestator de servicii de deszăpezire.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 28, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.