Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu reprezentanții Oracle Corporation

Primul-Ministru Victor Ponta şi ministrul pentru Societatea Informaţională Dan Nica s-au întâlnit astăzi, 22 aprilie, la Palatul Victoria, cu Safra Catz, co-preşedinte Oracle Corporation, director general Oracle Romania şi Sorin Mândruţescu, preşedinte Oracle România.

oracle-pontaÎn cadrul întâlnirii, Safra Catz şi-a exprimat aprecierea pentru nivelul înalt de pregătire al tinerilor români şi a arătat faptul că Oracle este una dintre companiile care şi-au asumat un angajament pe termen lung în România, cu atât mai mult cu cât conducerea companiei este extrem de mulţumită de felul în care funcţionează filiala de aici, în condiţiile unei creşteri de la câteva sute la 2.500 de locuri de muncă. De asemenea, aceasta a subliniat că Oracle va continua să îşi dezvolte prezenţa în România şi, ca orice altă expansiune în regiunea sud-estică a Europei, va avea în centru ţara noastră, considerată ca fiind o piaţă deosebit de atractivă datorită îmbinării perfecte între abilitaţile tehnice ale tinerilor şi faptul că aceştia cunosc foarte bine mai multe limbi străine.

La rândul său, primul-ministru Victor Ponta şi-a manifestat mulţumirea pentru încrederea arătată de Oracle României şi a menţionat atât importanţa investiţiei în Educaţie, dar şi potenţialul de dezvoltare uriaş al ţării, această tendinţă fiind reliefată şi de cifrele macroeconomice. În acelaşi timp, premierul a explicat reprezentanţilor companiei Oracle că ambiţia guvernului pe care îl conduce este ca ţara noastră să devină în câţiva ani un nod regional pentru companii ca aceasta şi un lider în mai multe domenii, printre care şi IT-ul. În condiţiile unei competiţii dure în piaţă, Victor Ponta a arătat determinarea părţii române de a asigura condiţii cât mai atractive pentru companiile străine.

Guvernul României – Biroul de presă 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 22, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.