Biblioteca Județeană a găzduit Gala Poeziei Sătmărene, un omagiu adus scriitorilor noștri

La Biblioteca Județeană Satu Mare, miercuri, 29 noiembrie a avut loc Gala Poeziei Sătmărene. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și cu participarea membrilor cenaclului literar ”Afirmarea”, al cărui președinte este jurnalistul și scriitorul Ioan Anițaș. Evenimentul a fost un omagiu adus scriitorilor sătmăreni, în special acelor poeților care au trecut la cele veșnice și care cu ani în urmă au activat și creat în mijlocul cenaclului sătmărean.

Au fost prezenți și au citit mai multe poeme prof. Carol C. Koka, poezii de Vasile Tarța și mai multe poeme proprii, dedicate poeților sătmăreni care nu mai sunt printre noi. Scriitorul Mihai Sas a citit din creația poetului Ion Vădan și o poezie scrisă de el și dedicate iubitei sale soții. Ioan Anițaș a citit din creația poetului Ioan Codreanu, consătean cu el, dar și o poezie dedicată poetului Ioan Nistor, care împlinește în aceste zile frumoasa vârstă de 69 de ani. Poetul Ioan Sălăjan Bala a citit din poemele lui Ion Bala, poeme cu un evident caracter postmodern.

Pe lista celor care au evocat poemele poeților sătmăreni s-a numărat și regizorul tehnic de la Teatrul de Nord Satu Mare, Dorel Iurcencu și Rodica Cuc. La discuții au participat dintre membrii cenaclului Claudiu Govor și Voicu Șichet.

La reușita evenimentului și-a adus contribuția și cantautoarea Georgeta Govor, care a interpretat în stilul ei inconfundabil, mai multe piese muzicale ”Cântec de dragoste”. ”Decembrie” de Nicu Alifantis și colinde tradiționale.

Moderatorii evenimentului au fost din partea Bibliotecii Județene bibliotecara Violeta Tarța și Ioan Anițaș.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 29, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.