Scriitori sătmăreni, prezenți la Festivalul Internațional de Teatru și Literatură ”Liviu Rebreanu” – Bistrița

În cadrul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru și Literatură ”Liviu Rebreanu”, care a avut loc la Bistrița, o delegație sătmăreană de oameni de cultură a prezentat unui larg și diversificat auditoriu, oferta culturală a Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, a Cenaclului și a Revistei Cronograf.

Manifestarea a avut loc la Galeriile de Artă ”Casa cu lei” și a fost moderată de cunoscutul scriitor clujean, Cornel Udrea, de directorul Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița, Dorel Cosma, scriitorul și jurnalistul Menuț Maximinian și scriitoarea Elena M. Cîmpan, mentorul cenaclului ”Conexiuni”.

Prozatoarea Loredana Știrbu, a prezentat Revista Cronograf, revistă care apare sub egida Centrului de Creație cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, revistă care a fost bine primită de cei prezenți la manifestări. În partea a doua a prezentării, a vorbit despre Cenaclul Cronograf și membrii ei, precum și activitățile pe care le organizează cu scriitorii sătmăreni.

Poeta Dana Criste, membră a cenaclului, a citit o poezie din volumul, ”O altă scufundare”.

Traducătoarea Livia Mărcan, a vorbit despre activitatea de traducător și dificultățile acesteia în contextul actual.

Poetul Gheorghe Kormoș, a citit un poem publicat în Revista Cronograf care a fost foarte bine primit de cei din sală.

Și-au mai prezentat volumele membrii Societății Scriitorilor din Bistrița-Năsăud, s-au acordat Certificate de Excelență invitaților la eveniment dar și medalii. Printre cei medaliați a fost și scriitoarea Loredana Știrbu.

Pe lângă scriitorii din întreaga țară, la eveniment au participat și creatori din Israel, Franța, Italia, Republica Moldova.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 30, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.