A fost sfințit catargul cu drapelul românesc de la Biserica ”Sf. Apostol Andrei” din Carei

PreaSfinţia Sa Episcopul Virgil Bercea a săvârşit duminică, 3 decembrie 2017 Liturghia la Biserica ”Sf. Apostol Andrei” din Carei alături de un sobor numeros de preoți şi în prezenţa a sute de credincioşi.

PS Episcopul Virgil a rostit un cuvânt de învăţătură legat de evenimentele care au avut loc în ultima perioadă de timp, îndemnând la înţelepciune şi reflecţie asupra celor mai importante sentimente, neuitând să pomenească despre anul Centenar al Marii Uniri în care tocmai am intrat.”Suntem generaţia Centenarului Marii Uniri. Oare ne vom putea ridica la aşteptările înaintaşilor noştri? Am venit mai des în ultima perioadă la Carei, un oraş multicultural unde trăiesc laolaltă români şi maghiari şi şvabi… important este să găsim punţi comune. Am asistat de curând la o lansare de carte la Oradea, cu titlul ”Cum am devenit român”, autor fiind Székely Ervin. Acesta relatează despre cum a descoperit în timp, după căsătoria cu soţia sa Rodica, care sunt lucrurile care duc la dezbinare şi cine le promovează.

Astăzi, am venit la invitaţia părintelui protopop vicar foraneu Radu Filip şi pentru a sfinţi un catarg pe care este arborat steagul românesc, catarg care se află amplasat în curtea acestei biserici. Vă aştept la Oradea, pe 6 decembrie, la catedrala ”Sf. Nicolae” pentru a aniversa împreună încheierea jubileului celor 225 de ani de la înființarea seminarului teologic din Oradea”.

La finalul Liturghiei arhiereşti au fost rostite rugăciuni pentru toţi cei care au contribuit la realizarea Marii Uniri, pentru generaţia Centenarului Marii Uniri şi pentru binecuvântarea drapelului ce va flutura pe catargul din curtea bisericii.

Catargul a fost înălţat prin ajutorul necondiţionat al colonelului în rezervă Voicu Şichet, redactorul revistei ”Eroii Neamului” ce apare trimestrial la Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 4, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.