Parteneriat în învățământul dual, între județele Satu Mare și Ostalbkreis, Germania

Județul Satu Mare și Ostalbkreis din landul Baden–Württemberg, Germania sunt implicate într-un parteneriat, în cadrul căruia colaborează în domeniile gestionării deșeurilor, serviciilor de sănătate și învățământului profesional dual. În acest context, la invitația prefectului districtului Ostalb, o delegație sătmăreană a participat, în perioada 24-25 noiembrie 2017, la o vizită de lucru în Germania pentru a se informa referitor la modalitățile de organizare și funcționare a învățământului profesional dual.

Delegația sătmăreană a fost alcătuită din președintele Consiliului Județean Satu Mare Pataki Csaba, inspectorul școlar general Călin Durla, respectiv reprezentanți ai sistemului de învățământ și ai mediului de afaceri din județul Satu Mare.

Principalele activități din cadrul vizitei de lucru au fost: Primirea delegației sătmărene de către directorul Liceului Tehnologic din Aalen, la sediul instituției de învățământ. După ședința de lucru, discuții și informări reciproce referitoare la organizarea și funcționarea învățământului profesional dual, au fost vizitate atelierele de practică.

Vizitarea companiei Kessler & Co, producător de componente pentru vehicule utilitare grele, care școlarizează elevi în sistem profesional dual.

Participarea delegației sătmărene la festivitatea organizată cu prilejul reabilitării Școlii Speciale Klosterberg din Schwäbisch Gmünd.

Primirea delegației în Ellwangen, unde, în compania prefectului districtului Klaus Pavel, s-a participat la Târgul de studii și meserii, organizat în incinta Centrului de formare profesională din localitate.

Înfrățirea celor două județe va permite cooperarea pe teme specifice învățământului profesional dual, cu implicarea directă a unităților de învățământ profesional și a operatorilor economici parteneri în pregătirea practică a elevilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 4 decembrie 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.