Ziua Națională a Bibliotecarului, sărbătorită pe biciclete

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat marţi, 23 aprilie la o acţiune organizată de Biblioteca Judeţeană Satu Mare, intitulată “Pedalez pentru Bibliotecă”. Acțiunea a avut loc în cadrul Zilei Naționale a Bibliotecarului, cu începere de la ora 11.30, pe platoul din fața Consiliului Județean. Fluierul de start a fost dat la ora 12.00, iar participanții au pedalat pe traseul Palatul administrativ – Grădina Romei – Biblioteca Județeană, sub atenta supraveghere a Poliției rutiere.
 
Pedalez pentru Biblioteca (167)"Ideea de a pedala pentru bibliotecă s-a născut în urmă cu mai multă vreme. O fericită conjunctură de situații i-a oferit d-nului Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare, prilejul de a întregi această activitate cu o campanie de colectare de cărți pentru comunități de români aflate înafara granițelor țării. Știm cu toții, bibliotecari și decidenți, faptul că biblioteca unește oameni și ne dorim să implicăm cât mai mulți membri ai comunității în aceste campanii", a declarat Raluca Istrate, bibliotecar-formator, inițiatoarea proiectului.
 
“Mă bucur să mă alătur şi eu acestui inedit mod de a promova şi susţine Biblioteca judeţeană Satu Mare, de a promova lectura.Chiar dacă aparent nu există nicio legătură între citit şi pedalat, vrem să le atragem atenţia copiilor şi tinerilor, să le arătăm că îţi poţi petrece timpul liber nu doar pe calculator, ci şi citind o carte sau pedalând.
 
Pedalez pentru Biblioteca (153)
Au existat în ultima perioadă o seamă de campanii naţionale de promovare a lecturii. Unele au fost mai radicale, altele mai moderate, unele ceva mai interactive, altele doar sobre, însă toate având scopul comun de perpetuare a unei culturi necesare şi urgent, cultura cititului.
Biblioteca Judeţeană a găsit o modalitate oroginală de a promova lectura, cred că este un eveniment unic în ţară. Mă bucur că Biblioteca nu a fost nevoită să demareze această campanie din lipsă de cititori. Dimpotrivă, într-o perioadă a cărţii digitale, Biblioteca Judeţeană a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de cititori.
Vă felicit încă odată şi vă aştept şi la acţiunile viitoare !” a declarat Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 23, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.