Nagy Orbán este noul manager general al Teatrului de Nord Satu Mare

Luni 11 decembrie 2017, la conferința de presă organizată de Teatrul de Nord, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a anunțat numirea noului director general al instituției. Au participat la conferință directorii artistici ai celor două secții, Ovidiu Caița și Bessenyei Gedő István, și directorul administrativ, Stier Peter.

Noul manager general al Teatrului de Nord este Nagy Orbán, care a câștigat concursul pentru ocuparea acestui post organizat de Primăria Satu Mare după ce mandatul fostului manager s-a încheiat.

Primarul Kereskényi Gábor și-a exprimat mulțumirea că, după trei ani, Teatrul de Nord are din nou un profesionist la conducere.

Nagy Orbán a absolvit Academia de Artă Teatrală Târgu Mureș, este de 21 de ani actor la secția maghiară și a fost timp ce cinci ani director la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare. A participat la organizarea mai multor festivaluri cuprinse în calendarul instituției pe care a condus-o: Sâmbra Oilor, Festivalul Folclorului Codrenesc Oțeloaia, Festivalul Folcloric al Naționalităților, Bogdand, precum și la organizarea tuturor evenimentelor instituției, calendarul acesteia cuprinzând aproximativ 100 de evenimente pe an. A montat spectacole pentru copii la Teatrul de Nord Satu Mare; a realizat coregrafia mai multor spectacole; a fost instructor de dans popular și coregraf la mai multe școli din oraș. A ținut cursuri de actorie și improvizație în tabere de teatru pentru copii.

În prezent Teatrul de Nord are cel mai mare număr de abonamente, comparativ cu celelalte teatre din țară unde există sistemul de abonamente, are aproximativ șaptezeci de mii de spectatori pe an și 380 de spectacole pe stagiune.

Teatrul de Nord are la conducere o echipă tânără, multe planuri și proiecte pentru viitor, scopul general fiind creșterea calității spectacolelor, atragerea unui număr mai mare de spectatori, creșterea vizibilității instituției și la nivel național.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 12, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.