Municipiul Satu Mare pierde anul viitor 30 milioane lei. Primăria va majora taxele locale

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a avut luni, 18 decembrie, o întâlnire cu membrii Asociației Municipiilor din România pentru a susține în Parlament amendamentul privind reducerea cotei impozitului pe venit, prevăzută în proiectul de Lege a bugetului de stat pentru anul 2018.

“Alături de Asociația Municipiilor din România, am susținut amendamentul privind majorarea de la 41,7% la 67% a cotei alocate municipiilor din impozitul pe venit. Propunerile depuse de Asociația Municipiilor din România la Legea bugetului de stat pentru anul 2018 au fost susținute de parlamentarii UDMR, PNL și USR, dar au fost respinse de parlamentarii PSD și ALDE.

Dacă amendamentul ar fi fost aprobat, 67% din taxele sătmărenilor ar fi rămas în municipiul Satu Mare! Trebuie să spunem că, din păcate, cele 30 milioane lei plătite de sătmăreni vor rămâne la bugetul central”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Din nefericire, respingerea amendamentului va afecta anul viitor investițiile și proiectele de dezvoltare din municipiul Satu Mare.

După cum se prezintă calculele, Primăria Municipiului Satu Mare va fi nevoită să majoreze taxele locale, așa cum s-a întâmplat deja și în alte orașe din regiune, precum Oradea (cu 20%) sau Arad (cu 25%), tocmai pentru a limita cât mai mult pierderile bugetare.

Primarul municipiului Satu Mare a dat garanții că toate taxele colectate de la sătmăreni vor merge exclusiv pentru dezvoltarea orașului nostru.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 19, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.