34 kg de produse din pește, oprite de la comercializare

În perioada 15.04 – 19.04.2013,  pe raza judetului Satu Mare s-a desfasurat o actiune  tematica nationala de control  privind respectarea prevederilor legale referitoare la conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate şi comercializare a peştelui şi preparatelor din peşte preambalate şi a conservelor din peşte.
 
2446538776_4fcb7423fcDeficiențe constatate
1. Nerespectarea temperaturii de depozitare indicată de producător de –18 grade Celsius la produsele congelate (file cod, păstrăvi, file pangasius) ,la comercializare fiind  indicată temperatura de – 24 grade Celsius.
2.Nerespectarea prevederilor referitoare la informarea  consumatorilor privind etichetarea alimentelor  :
Conservele de sardine în ulei şi sos tomat, aflate la comercializare , aveau   pe eticheta conținutul de sardine de 55%- 65% , în loc de 70% pentru cele în ulei şi respectiv 65% pentru cele în sos tomat. De asemenea nu se specifica pe etichetă tipul de sare (iodată).  
În lista ingredientelor de pe eticheta lipsea  menţiunea “ingrediente”, sare  iodata”,  “ulei vegetal”, iar recomandările privind temperatura de păstrare erau neclare: “A se păstra la frigider la 10 grade Celsius. A se depozita la loc uscat, la temperatura de 0-25 grade Celsius.” 
3.Lipsa informatiilor  cu privire la data durabilitatii minimale.
4.Lipsa afișare prețuri
Sanctiuni aplicate
În urma acțiunii de verificare au fost aplicate  sancțiuni contravenționale  cu  amenzi în valoare  de 34.000 lei si 3 avertismente și au fost oprite temporar de la comercializare 34 kg în valoare de 561 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 24, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.