Noi măsuri de protecție și precauție în cazul incendiului de la Moftinu Mare, ziua a patra

În contextul gestionării situației de urgență generate de incendiul produs la sonda de gaz din localitatea Moftinu Mare, pe parcursul celei de a patra zi de la izbucnirea incendiului, la fața locului au fost întreprinse următoarele măsuri:

– Au fost demarate lucrările de eliberare a perimetrului afectat de incendiu fiind extrase 8 rezervoare metalice cu ajutorul unei macarale;

– Au fost demarate lucrările de amenajare a căilor de acces pentru utilajele de mari dimensiuni, cu ajutorul cărora se va demonta, respectiv îndepărta turnul sondei din focar și vor fi degajate și restul materialelor care ar putea împiedica accesul forțelor de intervenție în apropierea focarului;

– Au fost stabilite toate resursele necesare operaționalizării dispozitivului de intervenție;

– Au fost identificate echipamentele și utilajele necesare intervenției, aflate în dotarea celorlalte inspectorate județene pentru situații de urgență și s-a dispus măsura aducerii acestora pe amplasament, în vederea completării resurselor existente la nivelul județului Satu Mare, astfel: tunuri mobile pentru stins incendii, furtunuri liniare de tip A, colectoare, etc.

– Au fost comandate si vor fi confecționate scuturi speciale de protecție, care vor proteja atât personalul, cât și autospecialele intervenție și vor permite apropierea la distanțe cât mai mici față de focar.

În continuare, toți factorii de decizie se află la fața locului și continuă dezbaterile tehnice în vederea identificării celor mai eficiente și sigure soluții pentru intervenție.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 21, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.