La Satu Mare au fost cinstiți și comemorați eroii Revoluției din Decembrie 1989

În fiecare an, la 22 decembrie, de Ziua Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989, autoritățile județene și locale, cetățenii municipiului și județului Satu Mare, se reculeg la mormintele eroilor și la placa memorială de pe Palatul Administrativ, pe care sunt săpate în marmură numele eroilor sătmăreni, care s-au jertfit pentru libertate și democrație.

Ziua de comemorare a început la orele 10.00, când la Cimitirul Eroilor, Cimitirul de pe strada Rodnei și Amațului s-au ținut slujbe de pomenire și au fost depuse coroane de flori la mormintele eroilor.

O ceremonie religioasă și militară a avut loc și la placa comemorativă de pe Palatul Administrativ. După primirea Prefectului Județului Satu Mare, a Darius Filip, a fost intonat Imnul de stat al României.

Un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Ioan Socolan și preotul militar Cristian Silaghi au oficiat o slujbă de pomenire a eroilor jertfiți în decembrie 1989. Preotul militar Cristian Silaghi a rostit o scurtă alocuțiune în care a menționat că ziua de azi: ”poate fi considerată ca Ziua Renașterii României”. Cu toții trebuie să ne punem întrebarea: oare ce ar fi fost dacă Revoluția din decembrie 1989 nu ar fi avut loc? Prin jertfa tinerilor de atunci noi astăzi suntem ceea ce suntem. Pentru aceasta, noi toți, cinstim cu pioșenie memoria tinerilor eroi.

În continuare au fost depuse coroane de flori din partea Instituției Prefectului Județului Satu Mare a Consiliului Județean Satu Mare și a Primăriei Municipiului Satu Mare. Au mai depus coroane de flori, Liga Luptătorilor din Decembrie 1989, organizațiile județene a Partidului Social Democrat și Uniunea Democratică a Maghiarilor din România.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 26, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.