Premiați pentru o jumătate de secol petrecută împreună

Momente emoționante pentru 36 de cupluri care sunt împreună și la bine și la greu de nu mai puțin de 50 de ani. Miercuri, 24 aprilie de la ora 12.00, la Oficiul Stării Civile din cadrul Primăriei Satu Mare a avut loc tradiționala premierea a cuplurilor care au împlinit în acest an 50 de ani de căsătorie.
 
1 (1)
Într-un cadru festiv, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare Dr. Dorel Coica şi viceprimarul Radu Roca au premiat 36 de cupluri căsătorite de o jumătate de secol, oferindu-le câte o diplomă și un premiu de 500 lei.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ștef a transmis tuturor celor prezenți cu această ocazie un mesaj emoționant: „Această premiere este un prilej pentru a adresa bunicilor şi părinţilor noştri cele mai calde gânduri de preţuire şi recunoştinţă. Ştiu însă că nu de preţuire şi recunoştinţă duc lipsă cei care au muncit o viaţă întreagă, ci de sprijin concret din partea noastră. Suntem datori să asigurăm un trai decent persoanelor vârstnice şi să le oferim dreptul pe care îl merită, de a nu mai purta povara grijii zilei de mâine. Mult timp s-a spus că avem prea mulţi pensionari, că nu se găsesc fonduri pentru ei şi că economia românească nu produce suficient pentru a le asigura un trai decent. Eu cred că nu bătrânii sunt mulţi, ci că voinţa sinceră de a-i ajuta a fost uneori prea puţină.
 
3
Fără îndoială că mai avem foarte multe de făcut. Pensiile sunt încă mici, iar ajutorul pe care îl acordăm bătrânilor, încă insuficient. Dar am arătat însă că se poate. Cu voinţă, cu determinare, cu măsuri corecte, cu grijă şi preocupare, lucrurile încep să se mişte spre direcţia cea bună şi avem motive să fim optimişti.Vă mulţumesc! Vă urez La mulţi ani! Să ne vedem la aniversarea a 60 de ani de căsnicie!’’. Și Mircea Govor a avut un gând bun la adresa vârstnicilor premiați: “Este un lucru foarte mare că sărbătorești 50 de ani de căsnicie. Vă doresc în continuare viață lungă cu bucurii și împliniri alături de cei dragi!”.
 
Iată cuplurile premiate:
 
BALOG PETRU și MARGARETA
 
BARABAŞ MARIA și GAVRILĂ
 
BEREŢ NICOLAE și  VETURIA
 
CUIBUŞ IOSIF și MARGARETA
 
EGEI IOAN și ERZSÉBET
 
FETSER VENDELIN și AURICA-MARIA
 
FRUNZAR IOAN și BERTA
 
GĂTINA GRIGORE și MARIA
 
HEIM TIBERIU STEFAN și ANA
 
HOTCA VASILE și MARIA
 
IOAN GHEORGHE și ANA
 
ION VICTOR și FLORENTINA-LUCIA
 
TEODOR și IULIA
 
KACSO GAVRIL și PIROSKA
 
KAISER ARPAD și ANA
 
KALA LUDOVIC și TECLA
 
KORN FRANCISC și KATALIN
 
LANG ANTON-ZOLTAN și KLÁRA
 
LUCACI ADALBERT și ECATERINA
 
LUGOSI ANDREI-MIHAI și IOLÁN
 
MACOVEI PETRU și CLARA-AURELIA
 
MIHANCE PETRU-DOREL și IULIANA
 
MIHOC ALEXANDRU și MARIA
 
MIKLOS ŞTEFAN și MÁRIA
 
MUNTEAN GHEORGHE și MARIA
 
NILVAN MIRCEA-GHEORGHE și SILVIA
 
NINACI EUGEN și ELISABETA
 
PINTEA VASILE și TEREZIA
 
POP CORNEL și CORNELIA
 
SUCIU GHEORGHE și MARIA
 
SZABO LASZLO și VERONICA
 
SZŰCS ERNEST-ALBERT și KATALIN
 
TĂMĂŞAN GAVRIL și KORNELIA
 
VAJDA VASILE și IULIANA
 
VERES IOAN și KATALIN
 
ZAGYVA MIKLOS și EVA-MARIA
 
Și redacția noastră le dorește în continuare multă sănătate și fericire în doi!
 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 24, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.