Incendiul de la sonda de gaz din Moftin, ziua 10. Locuitorii zonei nu sunt în pericol

În cea de-a zecea zi de la izbucnirea incendiului, pe amplasamentul sondei de gaz de la Moftinu Mare, operațiunile de secționare a corpului sondei de extragere a resturilor/bucăților rezultate din focar sunt în plină desfășurare. 

Pompierii acționează pentru asigurarea măsurilor de protecție a echipamentelor și a personalului care intervine, prin răcirea zonei.

Miercuri, 27 decembrie la ora 13:00, la sediul primăriei comunei Moftin a avut loc o conferință de presă la care au participat: Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, col. Marian Daniel Dragne, inspector general al IGSU, Darius Filip, prefectul județului Satu Mare, reprezentanții companiei Serinus Energy și specialiști în controlul sondelor. Au fost prezentate toate acțiunile întreprinse până în prezent și măsurile ce urmează a fi adoptate.

Cei prezenți au răspuns întrebărilor adresate și au dat asigurări privind inexistența riscului pentru cetățenii comunei. A fost explicat din punct de vedere tehnic, faptul că zgomotul produs, așa zisele ”explozii” sunt fenomene normale, care în ciuda faptului că produc neplăceri nu reprezintă un pericol.

Obiectivul prioritar în acest moment este de a asigura o intervenție în siguranță, pentru a nu periclita personalul prezent la fața locului. S-a precizat faptul că este o misiune de durată și nu se dorește urgentarea finalizării situației în detrimentul siguranței.

De asemenea, s-a menționat faptul că la ora 18:00 va avea loc o nouă întâlnire cu cetățenii pentru a le fi prezentată situația actuală.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 27, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.