Proiectul internațional ”Porți Secuiești – Porți verzi”, la Școala Gimnazială Tășnad

În cadrul proiectului internaţional „Porţi Secuieşti – Porţi verzi” două grupe de elevi ale Şcolii Gimnaziale din Tăşnad, „Minitinik”, coordonată de profesoara Jáger Enikő și „Tasnádi Angyalok”, coordonată de Gözner Artur, au colindat orașul și satele din apropiere. Au vizitat instituții mici și mari.

Sceneta legată de nașterea Mântuitorului a fost prezentată în biserici, firme, spitale, pirimării, case de bătrâni și multe alte locații. Prin acest program au fost perpetuate tradițiile populare dar s-au strâns și donații, prin care, prin Fundația EMF, vor fi ajutați copiii de aceeași vârstă.

Scopul manifestărilor este acela de a face din tânăra generație, pe care profesorii o formează, oamenii de mâine ai Planetei Pământ, de a dezvolta spiritul creștin, civic, moral al copiilor.

În cadrul acestui proiect, copiii au mai participat la concursul de Viflaim de la Micula și de la Târgul de Crăciun din Curtuiușeni. Cele două grupe au fost primite cu căldură de conducerile instituțiilor care au adresat cuvinte de laudă și apreciere atât la adresa cadrelor didactice cât și a elevilor, și le-au urat mult succes în continuarea concursului, care are două părți, păstrarea tradițiilor de Crăciun și protejarea mediului.

Prof. Mustea Andaluzia

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 3, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.