Vineri are loc ședința de constituire a zonei metropolitane a Sătmarului

Într-o conferință de presă care a avut loc miercuri, 24 aprilie în sala de ședințe a Consiliului Local, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica alături de Gheorghe Rentea, consilier în cadrul Primăriei Satu Mare, a prezentat stadiul lucrărilor la zona metropolitană a județului, proiect început în noiembrie 2012 în urma unui studiu amplu care cuprinde momentan 26 de comune.
 
1Proiectul cuprinde asocierea comunelor din municipiile reședință de județ cu alte unități administrativ-teritoriale din jur.

La început, s-au înscris în proiect 10 comune iar pe parcurs numărul lor a crescut ajungând în prezent la 26. Singurele excepții sunt comunele Botiz – în acest caz primarul Botizului nu dorește includerea comunei în zona metropolitană, și Vetiș, de unde se așteaptă hotărârea Consiliului Local Vetiș. Prin apartenența la zona metropolitană, se va beneficia de sprijinul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADI) care va atrage fonduri de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea regională. Primarul dr. Coica a spus că ADI poate atrage în acest scop fonduri de 7 miliarde de euro, care se vor putea acorda între 2014-2010.
 
Zona metropolitană va funcționa cu participarea Consiliului Județean Satu Mare, alături de Consiliul Local. Primarul speră să se acceseze sume mari de bani, amintind că județe ca Iași, Pitești, Constanța și Brașov au accesat deja. Numărul de locuitori incluși în zona metropolitană va fi de peste 243.000. A fost anunțată și data ședinței oficiale de constituire a zonei metropolitane, vineri, 26 aprilie, eveniment care va avea loc în sala de ședințe a  Consiliului Local Satu Mare. 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 24, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.