Consiliul Local și Consiliul Județean vor să cumpere Hotelul Dacia și să-l transforme în centru multicultural

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a anunțat miercuri, 26 aprilie în cadrul unei conferințe de presă că Primăria Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare vor cumpărarea Hotelului Dacia.

2La conferință a fost prezent și directorul firmei SC Beny Alex SRL, Radu Hosu, firma care care se ocupă de lucrările la clădirea Hotelului Dacia. Dorel Coica a spus că deține mandatul din partea conducerii Consiliului Județean pentru a discuta cu omul de afaceri Vasile Ţânţaş, administrator al SC Beny Alex SRL, în vederea achiziționării unei clădiri-simbol pentru Satu Mare.
 
“Consiliul Local şi Consiliul Județean doresc să cumpere clădirea şi să facem acolo un Centru multicultural care să găzduiască şi Biblioteca Judeţeană. În aceste zile se va constitui o comisie tehnică mixtă care va analiza în amănunţime detaliile pentru ca acel imobil să treacă în patrimoniul municipiului şi judeţului Satu Mare. Vom face acest pas împreună cu Consiliul Județean, dar numai după analizarea situaţiei. După ce vom prelua clădirea, cele două consilii vor accesa fonduri pentru reabilitarea acestuia”, a declarat Dorel Coica.
 
Radu Hosu a subliniat faptul că în momentul în care firma pe care o reprezintă a cumpărat acea clădire de patrimoniu,nu s-a ştiut nimic cu privire la povestea legată de întăbularea filarmonicii. „Proprietarul doreşte ca Dacia să fie preluată de cineva. Am discutat şi cu conducerea CJ şi am hotărât să preluăm împreună acea clădire. Vom prelua clădirea la o sumă transparentă stabilită de experţi şi o vom plăti în rate. Avem posibilitatea să obţinem finanţare în privinţa modernizării imobilului atât de la Ministerul Culturii cât şi de la Uniunea Europeană”, a declarat primarul.
 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 24, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.