Kiszner Enikö și Silaghi Simona expun la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare

Joi, 11 ianuarie, iubitorii de arte plastice din Satu Mare au participat la vernisajul expoziției de arte plastice găzduite de Galeria de Artă de la Consiliul Județean. Cu ocazia primei expoziții din noul an și-au expus creațiile două membre ale Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare: Kiszner Enikö-Antonela și Silaghi Simona-Luminița.

La vernisaj a participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, președintele A.A.P. Satu Mare, Gergely Csaba, vicepreședintele A.A.P. Satu Mare Keresztesi Monica. Programul cultural a fost asigurat de cunoscuta interpretă de muzică folk Loredana Morar, care a făcut și o invitație tuturor de a participa în data de 15 ianuarie la programul cultural de la Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

În cuvântul ei, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher i-a salutat pe cei prezenți urându-le tuturor un an nou fericit, sănătate și multe realizări. De asemenea i-a felicitat pe cele două artiste plastice pentru creațiile lor cu care cultura sătmăreană se îmbogățește evident. A apreciat că este vorba despre două artiste plastice talentate care merită toată atenția iubitorilor de artă.

Președintele AAP Satu Mare, Gergely Csaba, la rândul lui a urat un an plin de realizări tuturor membrilor asociației. A vorbit despre arta celor două expozante. Ele sunt membre relativ noi în asociație, dar toată lumea poate constata că sunt deja consacrate. Kiszner Enikö-Antonela prezintă prin creațiile sale o adevărată fantezie poetică. Practică o artă mixtă și tehnica quilling (arta rulării hărtiei), un domeniu prea puțin cunoscut și practicat la Satu Mare. Studiile de design vestimentar își pun serios amprenta pe creațiile artistei. Ea lucrează atât cu materiale organice, cât și cu metale. Compozițiile sunt bine elaborate și au valoare.

Despre Silaghi Simona-Luminița, președintele A.A.P. Satu Mare a spus că urmează cursurile Școlii de Arte din Satu Mare, sub îndrumarea profesorului Robert Abkorovits. Așa cum toată lumea se poate convinge ea preferă tehnica picturii în ulei, acrilice dar și grafica. Pictează cu plăcere peisaje, flori, portrete, natură statică sau lucrări abstracte. Silaghi Simona este relativ începătoare în artă, dar este pe drumul cel bun. Lucrările ei demonstrează că este o artistă formată.

Principalele date din biografia celor două artiste plastice au fost prezentate de către vicepreședintele A.A.P. Satu Mare, Keresztesi Monica.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 12 ianuarie 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.