La Ardud au fost marcați 168 ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu

Ziua de 15 ianuarie a devenit pentru toți românii Ziua Culturii Naționale. În acest an se împlinesc 168 ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu. Cu această ocazie, la Ardud în fața bustului poetului, acest eveniment a fost marcat printr-un montaj de versuri prezentat de elevii liceului din localitate și depuneri de jerbe de flori.

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului de stat al României și imnului Uniunii Europene. Despre semnificația zilei de 15 ianuarie a vorbit primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma și consilierul Daniel Dod.

Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic din Ardud pregătit de profesoara de limba și literatura română Aurelia Crișan au prezentat un montaj realizat din cele mai cunoscute versuri ale poetului Mihai Eminescu.

S-au depus jerbe de flori din partea Consiliului Local Ardud, Poliției și Poliției Locale Ardud, Liceului Tehnologic și Grădiniței din Ardud și ”Erdödi-Petöfi Kör”. La eveniment au participat primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, consilierii locali, preoți, profesori, elevi și un numeros public.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 15, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.