Iohannis a acceptat propunerea PSD. Viorica Dăncilă este noul prim-ministru al României

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD şi a desemnat-o pe Viorica Dăncilă prim ministru. Şeful statului a transmis că, deşi a cântărit şi argumentele oamenilor simpli şi a analizat opiniile apărute pe reţelele de socializare, trebuie să respecte Constituţia, iar în acest caz lucrul care contează cel mai mult este aritmetica parlamentară, acolo unde PSD are majoritate.

„Am decis să dau PSD-ului încă o şansă şi să desemnez persoana propusă, pe doamna Dăncilă. Dar acum trebuie să performeze”, a declarat Iohannis.

Viorica Dăncilă este noul prim ministru al României. Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD, avertizând însă că social-democraţii trebuie să fie foarte atenţi la modul în care guvernează de acum înainte şi că trebuie să demonstreze că respectă promisiunile făcute românilor în campania electorală.

Înaintea de a-şi anunţa decizia, şeful statului a discutat cu toate formaţiunile parlamentare, a ascultat opinia celor de la PNL care au cerut alegeri anticipate şi a primit şi alte două propuneri de premier din partea PMP. La finalul unei zile în care a analizat toate opţiunile, dar şi reacţiile apărute pe reţelele de socializare şi argumentele românilor,

Iohannis a transmis că principalele elemente care trebuie să conteze în luarea acestei hotărâri sunt Constituţia şi deciziile CCR, aşa că a decis să dea PSD-ului „o nouă şansă”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 18, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Iohannis a acceptat propunerea PSD. Viorica Dăncilă este noul prim-ministru al României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.