Spectacol de excepție dedicat marelui poet național Mihai Eminescu, la Tășnad

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale la Tășnad, în Sala de spectacole ”Unirea” a avut loc un spectacol dedicat poetului național Mihai Eminescu, la împlinirea a 168 de ani de la nașterea poetului. Întregul spectacol a avut la bază lirica eminesciană și a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al orașului Tășnad, Casa Orășenească de Cultură împreună cu elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Tășnad, Școala Gimnazială Tășnad și Clubul elevilor.

Spectacolul a fost moderat de directorul Casei Orășenești de Cultură, Anca Deaconu. Au participat primarul orașului Tășnad, Greb Csaba, viceprimarul Kiskasza Balázs, membrii Consiliului Local, directori de școli, grădinițe, directori de instituții, părinți, elevi, locuitori ai Tășnadului.

Despre semnificația Zilei Culturii Naționale a vorbit primarul orașului, Grieb Csaba. Mihai Eminescu a fost deopotrivă un mare poet, creator al limbii literare române și un excelent ziarist. Opera lui este o adevărată comoară a culturii noastre naționale.

Momentele artistice prezentate în spectacol de către elevii Școlii Gimnaziale Tășnad, din clasele V-VIII, au fost pregătite cu ajutorul profesorilor: Hărdălău Adriana, Silaghi Aurora, Mustea Andaluzia, Ciordaș Nadia și Schmidt Maria.

Elevii au prezentat cu mult talent un montaj muzical-literar din lirica eminesciană, o scenetă din ”Scrisoarea III”, iar corul Școlii Gimnaziale a interpretat cântece pe versurile lui Mihai Eminescu. Grupul vocal de la Clubul elevilor s-a integrat cu mult talent în spectacol, fiind urmat de montajul muzical-literar al elevilor clasei a XI-a A de la Liceul Tehnologic Tășnad.

Programul artistic a fost realizat de către elevii: Bicăzan Paula, Chiorean Andreia, Marchiș Denisa, Hudema Robert, Marchiș Andrei, Pop Mădălina, Bențe Ionică, Ghile Sergiu, Dande Laurențiu, Iloc Ștefania, coordonați de profesorii Maier Teodora și director Ruff Sofia. Spectacolul s-a bucurat de un binemeritat succes. Elevii participanți la spectacol au primit din partea organizatorilor câte un volum din creația lui Eminescu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 19, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.