La Galeria de Arte Plastice a Primăriei Municipiului Satu Mare s-a deschis ”Salonul de iarnă”

În organizarea Consiliului Judeţean Satu Mare, Primăriei Municipiului Satu Mare, Consiliului Local Satu Mare, Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare şi Şcoalii de Arte Satu Mare joi, 18 ianuarie, de la ora 16.00 a avut loc vernisajul expoziției colective a artiștilor plastici sătmăreni, ”Salonul de iarnă”. La vernisaj au fost prezenți președintele A.A.P. Satu Mare, Gergely Csaba, prim-vicepreședintele Ștefan Tillinger, vicepreședintele Keresztesi Monica, managerul Școlii de Arte Satu Mare, Mircea Deac.

Mircea Deac a arătat că anul de creație 2018 se deschide cu această expoziție, ”Salonul de iarnă” devenită tradițională, care se face în parteneriat cu A.A.P. și Școala de Arte. A vorbit apoi despre menirea profesorului în formarea tinerelor talente. De multe ori elevul este în măsură să ”fure” cunoștințele de la maestrul său. În Satu Mare este o bună colaborare între cele două instituții.

Mircea Deac a urat tuturor cursanților un an cât mai bun, cu multe realizări. A mai adăugat că suntem într-un an în care urmează să se organizeze multe evenimente culturale și pentru buna lor derulare a solicitat sprijinul material al autorităților județene și locale.

Președintele A.A.P. Satu Mare, Gergely Csaba, a vorbit atât de colaborarea celor două instituții de cultură, colaborare care merge pe un drum bun, cât și la faptul că instituțiile de cultură au profesori valoroși pe tărâmul artelor. Gergely Csaba a felicitat membrii Școlii de Arte pentru realizările din anul 2017.

La expoziția colectivă de acum expun un număr de 24 de artiști plastici, din 54 câți sunt membri ai asociației. Sunt expuse lucrări de pictură, grafică, sculptură, metaloplastie și multe altele. Gergely Csaba a mulțumit pentru atenția de care se bucură fiecare expoziție din partea mass-mediei, sperând că acest interes nu va scădea nici de acum încolo.

Programul cultural a fost realizat de către cursanții Școlii de Arte Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 19, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.