Expoziţie de carte religioasă românească, la Muzeul Judeţean

O impresionantă colecţie de carte ecleziastică românească, de o frumuseţe desăvârşită ce povestește despre priceperea vechilor tipografi de pe întreg cuprinsul Europei medievale şi moderne, poate fi vizionată în aceste zile la Muzeul de Judeţean din Satu Mare. Expoziţia a fost vernisată ieri, 25 aprilie, cu începere de la ora 13.00.
 
expo-carte-relig05Pe lângă tipăriturile şi manuscrisele expuse, sătmărenii pot admira şi o colecţie de icoane, creaţiile artistului sătmărean Dan George. Prin organizarea acestei expoziţii muzeografii sătmăreni şi-au propus să reunească cele mai frumoase cărţi religioase ieşite din atelierele tipografilor din secolele XVI-XIX de la Buda, Lwow, Viena dar şi din cele răspândite în cuprinsul Ţărilor Române.
 
Pentru a vă îndemna să vizionaţi preţioasa colecţie de cărţi religioase vă enumerăm doar câteva titluri şi anume: „Ceaslovul” de la Horologion din 1583, „Molitvenicul” de la Târgovişte din 1713, „Evanghelia” de al Iaşi din 1762 sau „Triod”-ul de la Lwow din 1664.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 25, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.