Iustin Sigheteanul va fi premiat cu titlul de „Cetățean de onoare” al Sătmarului

Ieri, 25 aprilie, consilierii municipali au aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Dorel Coica cu privire la acordarea titlului de „Cetăţean de onoare” arhiereului vicar al Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul.

 

 

iustin-sigheteanul-1Primarul municipiului Satu Mare a motivat iniţierea acestui proiect de hotărâre prin faptul că „PS Iustin Sigheteanul este omul care are grijă din punct de vedere religios de sătmăreni. Mă bucur că şi colegii de la UDMR au fost de acord cu aprobarea acestui proiect de hotărâre”.

 

Iustin Sigheteanul s-a născut la 23 iunie 1961 în comuna Rozavlea (judeţul Maramureş), fiind cel de-al patrulea copil al familiei. În 1988 se înscrie la Institutul Universitar Sibiu pe care l-a absolvit în anul 1992. A fost numit arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului în luna martie 1994 la propunerea Sfântului Sinod al BOR, primind numele de „Sigheteanul”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 25, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.