Moment comemorativ în cinstea lui Iuliu Maniu la Carei. Se împlinesc 65 de ani de la moartea sa

Vineri, 2 februarie 2018, începând cu ora 9.00 la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei, a avut loc un moment comemorativ în cinstea lui Iuliu Maniu, de la a cărui moarte se împlinesc în aceste zile 65 de ani.

Manifestarea a debutat în Cabinetul de limba română a Colegiului tehnic „Iuliu Maniu”, cu un cuvânt de bun venit al directorului Adrian Micovshi.

Dragoș Georgescu, director al Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, a prezentat o scurtă biografie a omului politic Iuliu Maniu, iar prof. Nicoleta Latiș, bibliotecar la Biblioteca Municipală Carei a evidențiat rolul acestuia în realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

La final, participanții au putut viziona o expoziție de fotografii cu instantanee din viața lui Iuliu Maniu organizată în holul liceului, după care a fost depusă o coroană de flori pe placa comemorativă a personalității politice ardelene așezată la intrarea principală a instituției școlare.

Evenimentul a fost organizat de Direcția de Cultură Carei, Biblioteca Municipală Carei, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” , în colaborare cu Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 2, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.