Persoane cu probleme privind dreptul de proprietate şi furt de animale, la prefect

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut marţi, 06.02.2018 audienţe cu cetăţenii. Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, Dorle Cosmin, consilierul pe relaţii cu publicul, Găzdac Florin respectiv reprezentantul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Satu Mare, ing. Florica Creşpai.

În această săptămână s-au înscris în audienţă trei persoane cu probleme referitoare la dreptul de proprietate şi furt de animale.

Prima problemă prezentată prefectului a fost legată de Composesoratul Botiz care revendică o suprafaţă de 61,61 ha păşune situată în satul Ciuperceni pentru care solicită punerea în posesie. Prefectul a îndrumat preşedintele Composesoratului să depună un memoriu la care să anexeze documente edificatoare urmând a se clarifica situaţia între Comisia Locală Agriş şi Comisia Judeţeană de Fond Funciar.

O altă persoană a solicitat sprijin pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 58 ari situat în comuna Medieşu Aurit ce a fost în perimetrul S.C.A Livada. Şi în acest caz prefectul a solicitat depunerea unui memoriu pentru a se clarifica situaţia împreună cu primăria Medieşu Aurit.

Tot în cadrul audienţelor de astăzi s-a reclamat tegiversarea cercetărilor de către poliţie a unui caz de furt de animale (cal şi câini de rasă) din comuna Culciu pentru care s-a depus plângere în anul 2016. Persoana precizează că a primit invitaţie să se prezinte la postul de poliţie pentru a mai da o declaraţie neînţelegând motivul. Având în vedere faptul că este deschis un dosar penal în cauză care este în curs de cercetare, prefectul a îndrumat persoana să se prezinte la poliţie pentru a depune o declaraţie în acest sens.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 7, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.