Polițiștii și jandarmii au informat sătmărenii referitor la prevenirea infracțiunilor de furt

Miercuri, 7 februarie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare au organizat un eveniment stradal în zona Pieței de Vechituri, axat pe prevenirea infracțiunilor de furturi din buzunare, genți și din locuințe.

Astfel, polițiștii din structurile de prevenire, relații publice și ordine și siguranță publică împreună cu jandarmi au distribuit materiale preventive – broșuri și flyere, conținând informații referitoare la modalitățile de a-ți proteja locuința și bunurile personale împotriva hoților.

Pornind de la ideea că hoții sunt inventivi și pot transforma orice vulnerabilitate într-o ocazie de a da următoarea lovitură, polițiștii și jandarmii au stat de vorbă cu cetățenii prezenți în zonă despre posibilitățile de acțiune pe care orice persoană le are de ”a fi cu un pas înaintea hoților” și de ”a anticipa următoarea mișcare a lor”.

Pentru un plus de siguranță a locuinței – fie că este vorba de a sta la bloc sau la casă – reprezentanții inspectoratelor județene au furnizat publicului larg informații privind instituirea unui sistem de supraveghere video; dotarea cu încuietori corespunzătoare a ușilor și porților de la intrare; interzicerea accesului în locuință și refuzul de a da informații despre tine și bunurile deținute persoanelor străine care pretind că reprezintă diferite instituții, fără a se legitima sau a prezenta un act de identitate, dar și informații despre evitarea depozitării la vedere a ambalajelor unor obiecte de valoare și apelarea la o persoană de încredere care să ridice facturile din cutia poștală în perioada în care se lipsește de la domiciliu.

În vederea prevenirii furturilor din buzunare și genți, cetățenii au fost informații cu privire la modalitățile cele mai frecvent utilizate de hoți, subliniindu-se faptul că, orice metodă creativă folosită de hoți are și un antidot comportamental, în general vigilența și atenția sporită fiind suficiente pentru a ne proteja bunurile personale.

Mesajul transmis publicului larg, de către polițiști și jandarmi, prin diseminarea materialelor preventive și prin oferirea unor informații relevante și a legislației care reglementează domeniul infracțiunii de furt a fost ”Hoții sunt creativi, fii preventiv!”, mesaj care are la bază statistica referitoare la faptul că 60% dintre furturi nu sunt comise prin efracție.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 9, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.