Biblioteca Judeţeană organizează „Lecţia de istorie: Unirea Principatelor Române”

Biblioteca Județeană Satu Mare, în parteneriat cu Colegiul Național „Doamna Stanca” organizează manifestarea intitulată „Lecția de istorie: Unirea Principatelor Române Moldova și Țara Românească”. Acțiunea se va derula joi, 24 ianuarie, cu începere de la orele 12.30, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”.

Afis_Unirea_Principatelor

Principalul obiectiv al manifestării este acela de a omagia împlinirea a 154 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române Moldova și Țara Românească din 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Ideea organizării acestui eveniment a pornit de la inițiativa celor două instituții partenere care și-au propus să prezinte o lecție de istorie „altfel” , în sensul că lecția va fi susținută de către elevi, nu de către profesori. Cei care își aduc aportul la structurarea și predarea lecției de istorie sunt elevii claselor a V-a și a X-a B de la prestigiosul colegiu sătmărean, îndrumați de d-na prof. Maria Govor. Harnicii elevi au pregătit și un scurt moment literar-artistic alcătuit din recitări de poezii, joc de roluri și desene ce vor reda aspecte și situații din istoria românilor.

Eveniment de însemnătate istorică deosebită, Unirea Principatelor Române de la 1859 a reprezentat unul din momentele cele mai de seamă ale procesului de constituire a României moderne, un capitol de istorie care trebuie marcat și cinstit așa cum se cuvine. Lecția de istorie care se derulează la Biblioteca Județeană este un model demn de urmat pentru dascălii și elevii care se implică activ în procesul educativ și care nu ezită să folosească resursele bibliotecii pentru a-și desăvârși educația”, a declarat d-na Angela Câmpian, director interimar.

La eveniment sunt așteptați să participe reprezentanți ai instituțiilor administrative județene și locale, ai Inspectoratului Școlar Județean, ai presei locale, dascăli, elevi și părinți.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 22, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.