Daniel Buda: Invit fermierii să se implice activ în modenizarea Politicii Agricole Comune

Miercuri, 14 februarie 2018, la sediul Organizației Județene PNL Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de europarlamentarul Daniel Buda, premergătoare desfășurării reuniunii Biroului Extern al Partidului Popular European ce se va desfășura la Valencia în perioada 8-9 martie 2018. Alături de Daniel Buda au mai participat la conferința de presă membrii marcanți ai PNL Satu Mare: Adrian Albu, Ioan Rus și Doina Feher.

La reuniunea Biroului Extern al Partidului Popular European de la Valencia se vor dezbate probleme actuale din agricultura europeană, cu accent pe inovare și noi tehnologii din viitoarea Politică Agricolă Comună. În vederea pregătirii dezbaterii, fermierii sunt invitați să se implice răspunzând la o serie de întrebări punctuale cum ar fi: îmbunătățirea competitivității pe piață, accesarea de fonduri necesare, cercetarea în agricultură orientată spre practică, pregătorea profesională pentru gestionarea tehnologiilor moderne, creșterea nivelului de digitalizare a agriculturii.

Din această perspectivă europarlamentarul Daniel Buda și-a propus să se deplaseze în județele din nord-vestul Transilvaniei, Bihor, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Satu Mare și Maramureș pentru a se întâlni cu fermieri discutând probleme concrete din sectorul agricol și despre procesul de implicare în politica agricolă comună. ”Fermele nu pot fi performante fără o formă asociativă integrată, pentru producție, procesare și vânzare. Supermarketurile fac concurență neloială, Nu vrem să devenim piață pentru alții, vrem să avem și noi capacități de procesare. Nu vrem să fie România groapa de gunoi a Europei și prin dublul standard al alimentelor. Uniunea Europeană a înțeles că aceasta este o problemă. De aceea, îi vom identifica pe cei ce ne dau alimente cu standard dublu. Aceștia să plece din România”, a spus Daniel Buda.

S-a făcut referire și la lipsa forței de muncă în agricultură, la subvenții precum și la mijloacele moderne, de ultimă generație ce pot ajuta agricultura.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 14, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.