”Împreună pentru o societate mai sigură!”, cu elevii Colegiului Tehnic ”Ion I.C. Brătianu”

Instituţiile M.A.I. din domeniul ordinii publice au iniţiat în luna ianuarie o campanie locală intitulată ,,Împreună pentru o societate mai sigură!” cu scopul de a-şi face cunoscut specificul fiecărei instituţii şi de a încuraja elevii şi publicul larg să fie de partea legii luând atitudine în faţa infracţionalităţii, sau chiar îmbrăcând o uniformă de poliţist sau de jandarm, dacă această carieră li se pare atractivă şi potrivită personalităţii lor.

Marţi, 13 ianuarie, campania instituţiilor M.A.I. a ajuns la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii ”Ion I. C. Brătianu”, unde peste 100 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au fost implicaţi în activităţile de informare. Reprezentanţii Poliţiei, ai Jandarmeriei, ai Serviciului Teritorial Anticorupţie şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog au încercat prin diverse mijloace de prezentare să-i introducă pe elevi în universul meseriei lor, să înţeleagă importanţa fiecărei instituţii şi misiunea specifică a acestora.

Elevii au aflat care sunt infracţiunile ce intră în competenţa Direcţiei Generale Anticorupţie şi cum pot face o sesizare pe acest domeniu, când intervin jandarmii şi de ce este necesară prezenţa acestora în anumite situaţii, care sunt activităţile specifice Poliţiei Naţionale şi când putem apela la serviciile telefonice de urgenţă, dar şi cum pot elevii să se implice în activităţi antidrog cu sprijinul C.P.E.C.A.

Întregul mesaj a fost centrat pe ideea necesităţii de a cunoaşte şi de a respecta legile ţării, ca un pas firesc spre o viaţa şi o carieră de succes. Chiar dacă îmbogăţirea prin comiterea de infracţiuni poate părea calea spre o viaţă uşoară, lipsită de muncă şi de griji, realitatea dovedeşte că această cale asigură doar un ,,succes” aparent şi tranzitoriu, consecinţele pe termen lung fiind adeseori grave şi ireversibile.

La finalul celor două întâlniri elevii interesaţi să urmeze o instituţie a MAI au fost consiliaţi de poliţiştii şi jandarmii prezenţi, care le-au oferit şi materiale informative privind admiterea la Academia de Poliţie şi la Şcolile de Poliţie, respectiv de Jandarmi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 15, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.