Deputatul Magyar Lóránd: Este nevoie de redistribuire a locuințelor libere ANL din Satu Mare

Deputatul Magyar Lóránd a adresat o întrebare în scris Ministerului Apărării Naționale în legătură cu redistribuirea locuințelor ANL nelocuite.

Proiectul ANL din Satu Mare a fost lansat în anul 2008 prin care au fost deja construite în municipiu trei blocuri de locuințe pentru tineri. Din cauza lipsei resurselor financiare, până în anul 2016, au fost finalizate doar trei din cele șase blocuri planificate în prealabil.

Ținând seama de faptul că terenul pe care au fost construite blocurile se afla în posesia Ministerului Apărării Naționale, în urma unor acorduri preliminare,  două blocuri de locuințe, adică 49 de unități locative, au fost distribuite primăriei, iar unul cu 25 de  unități locative, Ministerului Apărării Naționale.

Mai bine de un an, primarul Kereskényi Gábor a predat aceste locuințe solicitanților, cu vârsta sub 35 de ani, selectați pe baza criteriilor prevăzute de lege. Locuințele aflate în posesia ministerului nu au fost ocupate, acestea fiind libere chiar și în prezent, deoarece nu a fost depusă nicio solicitare din partea militarilor Batalionului 52 Geniu Tisa. În acest sens, Magyar Lóránd a adresat o întrebare ministrului Apărării pentru a găsi o soluție ca aceste locuințe să fie redistribuite, și folosite de către comunitatea din Satu-Mare.

 „Trebuie să găsim cât mai repede o soluție pentru ca aceste 25 de locuințe să nu stea în paragină. Dacă armata nu are nevoie de aceste locuințe, ar trebui să cedeze tinerilor angajați ai ISU, ai Jandarmeriei sau ai Poliției”, a menționat deputatul Magyar Lóránd în întrebarea adresată ministrului Apărării.

Deputatul sătmărean a propus ca locuințele ANL să fie atribuite unor cadre ISU, Jandarmeriei sau Poliției Române.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 16, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.