Ținte care dispar cu viteză foarte mare

Doru Davidovici (1945-1989), a fost un ofițer de aviație și scriitor român, pilot comandant de patrulă și de escadrilă, inspector pentru aviația de vânătoare. Pilotul Doru Davidovici, aflat la bordul unui Mig-21, împreună cu locotenentul major Dumitru Petra, s-a prăbușit de la 1.000 de metri din motive necunoscute. În 1992, la Editura Științifică și Enciclopedică i-a apărut cartea ”Lumi galactice. Colegii mei din neștiut”, în care autorul abordează o serie de probleme legate de existența civilizațiilor extraterestre.

Chiar la începutul cărții. Doru Davidovici dezvăluie o serie de constatări despre existența OZN-urilor. El scrie că doi colegi piloți, mai în vârstă, au avut o întâlnire directă cu un OZN, care era descris astfel: “O sferă de lumină albă cât o minge de baschet, o aveam pe radarul de bord la 15-12-10 km, dar o vedeam la ochi, când au mai fost șase-șapte mii de metri până acolo, goneam în forțaj total și dimensiunile sferei nu se modificau deloc așa cum mă apropiam, când am ajuns la șase-șapte kilometri, am avut deodată senzația că ceva nu merge cum trebuia să meargă. Adică dintr-o dată s-a făcut cald în cabină, și radarul de bord parcă era bruiat, și aveam paraziți în căști și pe urmă nici radioul, nici radiolocatorul n-au mai funcționat deloc. Era din ce în ce mai cald, transpiram sub costumul anti-g., oxigenul din mască avea gust de metal încins… eram moale și amețit, atârnând în chingi, atunci am degajat și am venit acasă”. (Doru Davidovici, ”Lumi galactice. Colegii mei din neștiut”, ediția a II-a, Editura Rum-Irina, București, 1992, p.11-12). Operatorii de radiolocație au spus că au avut un impuls ca de avion care stătea pe loc, după care a dispărut cu o viteză foarte mare.

Autorul mai povestește că în iarna lui 1972, a avut ocazia să vadă de la sol un OZN. Avea un corp oval, de mărimea unui avion Mig-21, care zbura paralel cu coama unui acoperiș, parcurgând în 45-50 de secunde, 50-60 de grade de orizont. Avea o lumină alb-violetă strălucitoare și lansa o dâră lungă, de fapt două dungi de lumină subțire care se intersectau. Înainte de a dispărea obiectul și-a virat culoarea spre roșu-roșu portocaliu. Obiectul zbura cu aproximativ 6.000 km pe oră la ceva mai mult de 70 km înălțime. OZN-ul a fost văzut de câțiva aviatori. Nimeni nu a putut spune despre ce era vorba.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 20, 2018. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.