”Following Brancusi”, workshop de sculptură cu 9 sculptori, vineri la ”Casa Meșteșugarilor”

Vineri, 23 februarie, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare, str. Ștefan cel Mare nr. 18 va avea loc evenimentul ”Following Brâncuși”. De la ora 12.00 va avea loc un workshop cu participarea sculptorilor: Radu Ciobanu, Alexandru Ciobotariu, Dan Daniel, Felix Deac, Edward Herczeg, Vasile Popa-Oltean, Eugeniu Tibuleac, Gheorghe Ungurean și Fidias Vasquez iar de la ora 16.00 va avea loc vernisajul prezentat de Judit Erdős și Felix Deac. Evenimentul va fi ”acompaniat” de quartetul de coarde Quasi Cosi. Proiectul este organizat de Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” și sculptorul Alexandru Ciobotariu, cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare.

După cum bine v-am obișnuit de anul trecut, ne-am pus din nou pe treabă, iar de această dată vom fi mai “măreți” dar nu la fel de grandioși ca marele nostru maestru, Constantin Brâncuși, pe care îl vom sărbători împreună cu voi.

De acestă dată ne vom vedea vineri, 23 februarie la “Casa meșteșugarilor” (fostul cinematograf Popular), un loc care ne va încânta cu generozitatea spațiului și aerul anilor 1900.

De la ora 12:00 vă așteptăm, cu mic cu mare, la un workshop susținut de un grup de sculptori invitați din toate colțurile țării, care se va desfășura până la ora 15:00.

La ora 16:00, ne schimbăm în straie de sărbătoare, iar pe o atmosferă muzicală susținută de quartetul de coarde “Quasi Cosi”, ciocnind o cupă de șampanie, ne vom aminti împreună de marele maestru Constantin Brâncuși și cel mai important, vom face o incursiune în timp pentu a vedea influența stilului și inovația pe care a adus-o sculpturii contemporane. Cum ne-a călăuzit pe noi, succesorii lui în lumea artelor, cum ne-a determinat și inspirat stilul lui inovativ.

În acest context vom face vernisajul expoziției sculptorilor: Radu Ciobanu (Satu Mare), Alexandru Ciobotariu (Satu Mare), Dan Daniel (Oradea), Felix Deac (Cluj Napoca), Edward Herczeg (Satu Mare), Vasile Popa-Oltean (Cluj Napoca), Eugeniu Tibuleac (Timișoara), Gheorghe Ungurean (Cluj Napoca), Fidias Vasquez (Ecuador).

La final voi veți fi cei care vor onoarea de a decide cel mai îndrăgit artist expozant al serii, care va primi titlul de maestru și premiul special al proiectului “Following Brâncuși”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 20, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.