Simpozion de Matematică In memoriam profesor Ioan Boț, sâmbătă la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Excelență Satu Mare și Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare, în semn de prețuire pentru cel care a fost Ioan Boț, profesor de matematică la Liceul Mihai Eminescu, aproape o jumătate de secol, azi Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare, organizează în 24 februarie 2018, în Sala festivă „Dr. Vasile Lucaciu” a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, Simpozionul de Matematică In memoriam profesor Ioan Boț (19 iun. 1939 – 2 sept. 2017).

Elevi și prieteni ai domnului profesor Ioan Boț, cu rezultate deosebite în activitatea de cercetare și în activitatea didactică, sunt prezenți la simpozion pentru a prezenta studii în matematică ce vor fi publicate.

Peste o sută dintre elevii domnului profesor, azi, sunt matematicieni în cele mai diverse locuri din lume.

Simpozionul începe la ora 9. În prima parte a acestuia, organizatorii, alături de invitați și de participanți și-l vor aminti pe cel care a fost omul, concitadinul nostru, profesorul Ioan Boț. În a doua parte a simpozionului, de la ora 10, iubitori ai matematicii sunt așteptați la pledoaria aplicațiilor acesteia în diverse domenii ale științei prin prezentarea studiilor de către participanți.

Informații suplimentare cu referire la simpozion sunt în pagina web cu adresa URL http://www.eminescusm.ro/prezentare/evenimente/simpozion-de-matematica

Simpozionul de Matematică In memoriam profesor Ioan Boț face parte din acțiunile aniversare dedicate de către instituțiile organizatoare anului centenar al Marii Uniri, recunoscându-i domnului profesor Ioan Boț spiritul civic ce a amprentat destinul urbei noastre.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 20, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.